Pillow talk | How About Frankie


Helemaal hot zijn ze; de vrolijke en kleurrijke kussens van HAF, ofwel How About Frankie. Ze zijn door de creatieve handen van Mirelle de Bruijn vervaardigd en haar in eind 2015 opgerichte bedrijf gaat inmiddels als een speer. Voor ze met HAF startte maakte Mirelle met haar eigen bedrijf diy-pakketten van vilt. Deze pakketten werden van ontwerp tot productie verzorgd en weer verkocht door diverse winkels in Nederland en België. De laatste jaren lag Mirelle’s hart eigenlijk niet meer bij dit werk maar durfde dit destijds niet te beëindigen.

De diagnose borstkanker bracht hier rigoureus verandering in voor Mirelle. Eindelijk ging ze luisteren naar wat haar gevoel haar zei. Na alle afgeronde behandelingen maakte ze de keuze om definitief te stoppen met het bedrijf. Mirelle verlangde ernaar om met plezier aan het werk te gaan en zoals ze zelf op haar website schrijft, “om producten te maken waar ik kriebels van in mijn buik krijg en waar ik trots op kan zijn.”

 

En trots kan ze zijn, want de kussens van How About Frankie zijn in een jaar tijd enorm in populariteit gegroeid en iedereen actief op Instagram met liefde voor een kleurrijk interieur heeft dit kussen op haar wishlist staan. Ikzelf behoor ook tot deze categorie! De speelse geometrische designs van de kussens spreken mij enorm aan. Dit gecombineerd met het gebruik van zachte pasteltinten maakt dit kussen  voor mij een bijna hemelse perfectie in mijn Scandinavische interieur. Inspiratie haalt Mirelle uit de jaren ’80 met tv-series als Miami Vice, muziek, mode & lifestyle uit die tijd. Samen met het gebruik van strakke en geometrische vormen heeft Mirelle hier een eigentijds en funky design van weten te maken. “Met de designkussens van How about Frankie wil ik behalve het funky Nederlands design, de kracht en exclusiviteit van een eerlijk en handgemaakt product laten zien.” zegt ze er zelf over.

 

 

Mirelle gebruikt 100% wolvilt voor de kussens. Dit is kwalitatief de beste vilt. Vaak heb je te maken met het goedkopere synthetische soort met maar een klein percentage aan wol. Een aantal voordelen van 100% wolvilt zijn de veiligheid voor kinderen, de duurzaamheid en recyclebare eigenschappen van het materiaal. Ik vind het prettig om te weten dat het kussen op het wolwasprogramma van 30 graden gewassen kan worden, want je weet het natuurlijk nooit met een kind of huisdier in huis.. (in mijn geval geld het laatste en is ze is gek op alles wat warm en zacht aanvoelt!)

Op mijn vraag wat Mirelle’s doel is voor de toekomst van How About Frankie reageert ze aanvankelijk voorzichtig, maar haar antwoord is heel duidelijk. “Mijn doel is om HAF op natuurlijke wijze te laten uitgegroeien tot een ‘brand’ met een thuisbasis in Amsterdam. Ontwerpen blijft mijn ding en het maken van de producten is dan volledig uitbesteed. Ik hou mij dan, naast het ontwerpen, alleen nog bezig met het maken van ‘custom made’ producten voor HAF. Maar vooral hoop ik dan nog steeds gezond te zijn en mijn gevoel te volgen.”  Een heel mooi streven, van een bijzonder lieve en daadkrachtige vrouw. Iemand waar ik een belangrijke les van kan leren en misschien jij ook wel na dit artikel. Namelijk om altijd naar jezelf te luisteren, je gevoel te volgen en daarmee een droom werkelijkheid te maken.

 

Ben je net als ik enthousiast over de kussens van How About Frankie? Hieronder een impressie van de huidige collectie en neem zeker eens een kijkje op de  website!

foto: How About Frankie

foto: How About Frankie

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Pillow talk | How About Frankie