In de knoop | Het Knot kussen


Een kussen met een unieke vorm… Maar wanneer je vroeger bij de scouting zat ken je deze knoop als het goed is al… Ik werd bij het zien van dit dit bijzondere knoopwerk meteen enthousiast en het maakte mij nieuwsgierig naar de achtergrond van het Knot kussen van Design House StockholmVia FonQ koos ik mijn favoriete kleurtje okergeel, hoewel ik nog even heb getwijfeld of ik voor roze zou gaan. Ik besloot trouw te blijven aan mijn long time favourite… 

De in 1981, in IJsland  geboren Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir groeide op in een klein, iddylisch dorpje vlak aan zee. Hoewel ze uit een familie komt die voornamelijk uit muziekanten bestaat en zij zelf jarenlang de piano en de viool bespeelde, was haar liefde voor unieke objecten toch groter. Ze verzamelde alles van servetten tot aan snoeppapier; als het maar mooi was. Maar eigenlijk wilde ze zelf dingen creëren. Objecten die anderen zouden waarderen zoals zij altijd haar verzameling van mooie frutsels waardeerde.

Het idee voor het Knot kussen kwam in 2011 en was geïnspireerd op fantasie dieren die ze aan het haken was met lange slungelige benen. Met haar achtergrond bij de scouting begon ze te experimenteren met allerlei verschillende knopen. Hier probeerde ze hier iets moois mee te maken. Uiteindelijk is de zogenaamde ‘Turkse knoop’ gebruikt voor het Knot kussen. Deze knoop wordt binnen de zeevaart voor verschillende doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld als handgreep op de bootshaak, helmstok of simpelweg ter decoratie op het dek.

In huis staat dit kussen ook prachtig ter decoratie. Ik style de Knot graag in mijn schommelstoel, omdat het formaat mooi klein is en deze zich perfect leent voor een dergelijke stoel. Maar ook in de bank combineer ik hem graag met wat grotere kussens om zo een beetje speelsheid erin te brengen. Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir houdt wel van producten die op het eerste oog wat ongebruikelijk zijn. Volgens haar maakt dit mensen nieuwsgierig. En dit klopt! Want geregeld krijg ik mensen over de vloer die het kussen pakken en zich hardop afvragen wat ze nu eigenlijk vasthouden. Een kussen of een knoop?

Ook nieuwsgierig geworden naar het Knot kussen? FonQ heeft alle vijf toffe kleurtjes in het assortiment en als je voor 23.00 besteld, heb je morgen dit bijzondere kussen al in je favoriete stoel liggen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “In de knoop | Het Knot kussen