Kartell | Een Masterwerk


Onlangs schreef ik een blog over de zoektocht naar een nieuwe eettafel. De industriële look van degene die ik had paste niet langer in mijn voornamelijk Scandinavische interieur en dus viel mijn keuze op een prachtig wit, landelijk exemplaar met een A-vormig onderstel. Stiekem droomde ik al langer van een witte eettafel en nu deze er dan eindelijk staat kon een nieuwe designstoel natuurlijk ook niet uitblijven.

De Masters stoel van het Italiaanse merk Kartell stond al heel lang op mijn wishlist. Al drie jaar om precies te zijn. Er opende destijds  een hippe eettent in het winkelcentrum waar ik vlakbij woon en ik was meteen onder de indruk van de toffe styling van dit pand. Toen al was ik gek op oker en mosterdgeel en aan alle tafels stonden de Masters stoelen in deze kleur te prijken. Omdat ik nog niet wist dat het om de Masters stoel ging plaatse ik een foto op Instagram met de vraag of iemand wist om welk merk dit ging. (wat is Instagram toch fijn!)

Het restaurant waar ik drie jaar geleden de toffe Masters stoelen voor het eerst spotte

Helaas ging het eettentje al gauw failliet en tot de dag van vandaag kijk ik telkens even mijmerend naar binnen waar deze prachtige stoelen nog altijd op dezelfde manier opgesteld staan. Super jammer dat dit alles ongebruikt blijft staan… Maar na drie jaar heb ik dan ook eindelijk een mosterd gele Masters mogen verwelkomen aan tafel! De Masters stoel is van de bekende designer Philippe Starck en is een bijzonder en doordacht ontwerp; een echt meesterwerk. Hij bracht met deze stoel namelijk drie iconische stoelen samen tot één stoel. In de Masters stoel zijn om precies te zijn de vormen van de vlinderstoel van Arne Jacobsen, de tulpenstoel van Eero Saarinen en de Eiffel-stoel van Charles Eames gebruikt in het ontwerp.

Mijn oude eettafel is verhuisd naar de tuin waar ik hem in de lak heb gezet zodat deze bestand is tegen de invloeden van het weer. Met een viertal design tuinstoelen eronder kan ik deze zomer ook nog eens heerlijk buiten genieten. Mijn Masters stoel blijft lekker binnen staan waar hij mooi matcht met de rest van mijn stoelen en natuurlijk mijn nieuwe eettafel. Heb jij ook zo’n item die je al jaren van je wishlist wilt afstrepen?

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.