Een gemak in huis | met de Sauber V50


Laten we eerlijk zijn; stofzuigen is nou niet bepaald een leuke bezigheid en het apparaat zelf houden interieur gekken zoals ik het liefst ver buiten het zicht. Toch is het dagelijkse rondje met de stofzuiger bijna onvermijdelijk met poes Pippa wiens vachtje het gehele jaar zich wenst te vernieuwen. Naast de haren in de vensterbanken, de vloer en op het kleed tref ik op dagelijkse basis ook nog eens zeer harde (en pijnlijke) kattenbak korrels aan onder mijn voeten… En to make matters worse loopt er ook nog een super schattig, maar ook zeer rommelig konijn rond die uit enthousiasme dagelijks de halve inhoud van het hok door de kamer schopt… Je begrijpt het al.. een keertje overslaan met stofzuigen kan hier gewoonweg bijna niet.

Dit deed ik echter wel heel vaak… Want let’s face it; met het drukke leventje wat we allemaal leiden tegenwoordig is er simpelweg niet altijd tijd om het huis super grondig onder handen te nemen. Maar in een zwijnenstal leven wil niemand en ik zeker niet met de foto’s die ik dagelijks schiet voor mijn Instagram account & blog. Tijd dus voor een stukje gemak in het huishouden. Het klinkt voor sommigen wellicht idioot, maar voor anderen misschien wel heel herkenbaar.. Ik vind het namelijk altijd zo’n gedoe dat stofzuigen! Zo heb ik mijn stofzuiger in een net iets te krappe (en rommelige) trapkast staan en is het altijd weer een heisa om hem eruit te pakken en daarna weer fatsoenlijk terug op zijn plek te krijgen.. De stofzuiger zelf is behoorlijk zwaar en lomp dus ik stoot altijd óveral tegenaan als ik stofzuig en zeker wanneer ik haast heb… Ook zit ik altijd te klooien met het snoer; na het stofzuigen krijg ik die altijd met veel moeite weer helemaal netjes terug gerold in het apparaat (en nee, er mag van mij dus niet een stukje half uithangen..) Ik kan nog veel meer van dit soort redenen bedenken om die dagelijkse stofzuig ronde te laten zitten. Het is namelijk nooit “effe snel” met de stofzuiger door het huis.

Het werd dus hoog tijd om een stukje gemak aan te brengen in mijn dagelijkse huishouden. En wel met een snoerloze steelstofzuiger van Sauber. De V50 om precies te zijn. Met dit huishoudelijke pareltje kun je gemakkelijk 35 minuten achter elkaar stofzuigen dankzij de extra sterke (nieuwe generatie) Lithium batterij. Na gebruik plaats ik hem terug op het oplaadstation en omdat dit alles met elkaar weinig ruimte in beslag neemt staat hij in de keuken waar hij makkelijk voor het grijpen staat. Qua vormgeving mag de V50 er ook best zijn, dus vind ik het niet erg dat deze zichtbaar is.

Iedere dag pak ik hem om even snel een rondje door het huis te maken, waardoor het nu altijd lekker opgeruimd en schoon voelt in huis. Dankzij de uitneembare handstofzuiger (kruimeldief) zuig ik ook gemakkelijk even de bank en kussens mee. Hierdoor ook niet langer gestuntel op de trap met in de ene hand een veel te zware stofzuiger en in de andere hand de zuigmond. Ik maak nu ongeveer twee maanden gebruik van de Sauber V50 en ben echt ongelooflijk blij met dit fijne huishoudelijke hulpje! In het begin moest ik even wennen aan het hanteren van het apparaat; wanneer je een gewone stofzuiger gewend bent is het even omschakelen. Maar inmiddels voelt het helemaal vertrouwd en ga ik als een speer door het huis. Na het stofzuigen leeg je in een handomdraai het reservoir en is hij weer na vier uurtjes aan de lader volledig opgeladen. Mijn ervaring is dat je prima het huis door kunt zonder dat de zuigkracht of iets dergelijks afneemt. Denk eraan om op tijd het filter schoon te maken! Deze kun je helemaal los draaien en dan klop je heel gemakkelijk de fijne stofresten eruit. Ik merkte hierna dat hij weer als een tierelier het stof en de troepjes weg zoog.

Een vraag die mij voor het aanschaffen van een snoerloze steelstofzuiger bezig hield was of dit apparaat een gewone stofzuiger kan vervangen. Conclusie; de zuigkracht van de Sauber V50 is werkelijk fantastisch en is dan ook heel prettig voor het dagelijkse gebruik en het bijhouden van je vloeren. Wel gebruik ik voor de echt grondige schoonmaakbeurten (wanneer alle plintjes en kleine hoekjes gedaan moeten worden) nog een gewone stofzuiger. Dit omdat die krappe plekjes gewoon nét even wat meer zuigkracht vergen om alles goed weg te krijgen. Is dit erg? Nee helemaal niet, want de V50 heeft meer dan genoeg kracht om die vervelende kattenharen uit het kleed te zuigen en de vloeren mooi schoon en stofvrij te houden.

 SPECIFICATIES

  • Oplaadbare DC 22,2V, 2200 maH Lithium batterij
  • Bedrijfstijd 35 min, oplaadtijd 4 uur
  • Stofcapaciteit 0,5L
  • Geen stofzuigerzakken nodig
  • Roterende AnimalPro vloerborstel (ideaal voor vervelende kattenharen in het kleed)
  • De AnimalPro borstel is uitneembaar voor eenvoudig reinigen
  • De steel is klapbaar waardoor het nog eenvoudiger wordt onder banken etc. te reinigen
  • De borstel is geschikt voor alle vloertypes; parket, harde vloeren en vloerbedekking

 

Dit artikel is een samenwerking met Sauber Europe; inhoudelijk is dit artikel gebaseerd op mijn eigen mening.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Een gemak in huis | met de Sauber V50