Een nieuwe eettafel | De jacht is geopend


Wit. Dat moet de kleur zijn van mij nieuwe, nog aan te schaffen eettafel. Toen ik drie jaar geleden van een klein appartement zonder eettafel naar mijn huidige ruime eengezinswoning verhuisde stond ik te popelen om dan eindelijk op jacht te gaan naar de perfecte eettafel. Eigenlijk niet goed wetende wat ik nu eigenlijk precies zocht liet ik mij meevoeren in de steigerhout trend. Toen ook nog niet wetende dat ik al vrij snel stiekem zou verlangen naar een wit exemplaar. Mijn huidige eettafel is een wat stoer en industriele tafel wat eigenlijk niet helemaal matcht met mijn voorkeur voor design tafels of wat landelijkere exemplaren.

Toch durfde ik maar niet de stap te zetten om daadwerkelijk over te gaan op de aankoop van een nieuwe eettafel. Deels omdat dit stoere exemplaar toch een plekje in mijn hart heeft gekregen, maar met name ook dat een eettafel best een grote aankoop is en ik deze nog maar drie jaar heb… De vloek van een interieur gek noem ik het altijd.. Altijd je huis perfect willen hebben; alles moet matchen en passen bij het ideaalbeeld van hoe je wilt dat je huis eruit ziet. Ook is het best spannend om in een huis die vol staat met witte meubels ook nog eens te kiezen voor een witte eettafel.. Maar die twijfel verdween al gauw toen ik onlangs de muur in de eethoek een subtiel roze kleurtje gaf.

Mijn huidige eettafel

MisterDesign heeft een ruim aanbod aan design meubels en is dan vaak ook de eerste plek waar ik ga kijken voor iets nieuws op dit gebied. Zo kwam ik tijdens het zoeken de prachtige Slice eettafel van Ethnicraft tegen. Deze tafel oogt strak, maar heeft wel een mooie rustieke uitstraling wat mij erg aanspreekt. Het tafelblad lijkt op de hoeken als het ware boven de tafel te zweven, wat deze tafel erg uniek maakt! Omdat ik het zonde vind om zo’n pracht exemplaar wit te schilderen gaat mijn zoektocht vooralsnog verder.

Bron: https://www.instagram.com/aimeestylist/

Als mijn eethoek een ronde eettafel zou verdragen (dit past helaas niet mooi in de ruimte) dan was ik absoluut voor de Copenhague CPH20 van HAY gegaan. Wat een plaatje! Ik ben op slag verliefd op dit ronde, Scandinavische exemplaar. Deze tafel is helemaal naar eigen wens aan te passen, wat een groot voordeel is. Zo is het onderstel in vier uitvoeringen verkrijgbaar en is het tafelblad in verschillende kleuren te kiezen. Door de drie schuine poten passen er met gemak vijf tot zes stoelen rondom de tafel. Misschien toch maar overwegen….?

Foto: MisterDesign

Last but not least stuitte ik op de 70/70 eettafel van mijn inmiddels toch wel favoriete design merk Muuto. Deze door TAF Architects ontworpen tafel, is een studie geweest van geometrische vormen. De ontwerpers hebben een perfect uitgebalanceerde tafel gecreëerd met een bijna vlakke uitstraling en prachtige details. Twee gegoten aluminium frames dragen het blad die een mooie subtiele afwerking van hout bevat. Ook bij deze tafel is het mogelijk om zowel het blad als onderstel naar eigen wens in te vullen.

Foto: MisterDesign

Ik zoek ondertussen nog even rustig door naar de voor mij perfecte tafel, maar heb nu al een hoop om over na te denken! Heb jij al een favoriet?

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.