Op bezoek bij Intratuin Apeldoorn


Tegenwoordig vind je in steeds meer bouwmarkten en tuincentra afdelingen met daarin meubels en/of woonaccessoires. Karwei is een goed voorbeeld van een bouwmarkt die zich steeds meer hierop richt en qua tuincentrum is Intratuin al jaren erg goed bezig op dit vlak. Ik kom dan ook regelmatig bij Intratuin Apeldoorn om fijn rond te neuzen tussen de assecoires naast mijn aankopen in dierbenodigdheden en kamer/tuinplanten.

Wanneer je de entree binnenloopt zie je meteen dat dit het werk is van stylistes die weten wat de laatste trends zijn! Ik raak hier enthousiast van en doe veel inspiratie op. Genoeg reden om eens te informeren naar de styling en wie hier verantwoordelijk voor zijn!

Nou dat is dus een team van drie enthousiaste meiden die momenteel super druk zijn met de Kerststyling van de winkel. Karin, Thea en Amy hebben alledrie het CIBAP in Zwolle gevolgd en al een flinke dosis ervaring opgedaan in het vak. Karin werkt zes en een half jaar voor Intratuin en heeft hiervoor als etaleur bij V&D gewerkt. Thea werkt ook al zes jaar voor Intratuin Apeldoorn en heeft hiervoor gewerkt bij o.a Woonatelier Decorette en bij WoonZe van Eijerkamp als styliste. Amy is de laatste aanwinst van het team; inmiddels alweer vier jaar aan het werk bij Intratuin en is nadat ze haar stage heeft afgerond hier blijven werken.

v.l.n.r het stylingteam Amy, Thea en Karin

Intratuin Nederland bepaald volgens Karin, Thea en Amy de kleurthema’s. Zij mogen dit weer vertalen naar de filialen Apeldoorn en Deventer waarvoor zij werkzaam zijn. Het stylingteam is vrij in de uitvoering en presentaties. Ze kijken mee met de inkoop die de productverantwoordelijke doet zodat de nieuwste trends worden ingekocht. Zelf zorgen ze ervoor dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste trends door het goed in de gaten houden van woonbladen als VT Wonen, Pinterest en programma’s op tv. Tijdens het creatieve proces vullen de dames elkaar aan; een ieder heeft haar eigen kwaliteit. Zo houden ze elkaar scherp en inspireren zij elkaar.

Het team is altijd afhankelijk van de producten die in het assortiment van Intratuin komen. In het voorjaar stylen zij de tuinmeubelen en in net najaar beginnen ze met de Kerstshow. In januari brengt het team een bezoek aan “Christmas World” in Frankfurt. Op deze beurs begint vaak al het plan voor de Kerst het jaar erop! In maart wordt alles alweer besteld en moet het plan in grote lijnen klaar zijn. In mei wordt het vervolgens al deels uitgewerkt en zo zijn ze eigenlijk het hele jaar bezig met Kerst!

De inspiratie voor de hangende kerstboom haalden de stylistes uit VT Wonen

Tussendoor zijn de dames ook nog druk met de styling van de seizoenen; lente, zomer, herfst en winter. Ieder seizoen wisselen zij van thema of kleuraanpassing. Behalve de entree stylen per thema houdt het team zich ook bezig met kleinere product presentaties in de winkel. Wanneer ik de winkel bezoek op een ochtend begin oktober zie ik op de bovenverdieping dat alles al bijna in kerstsfeer gehuld is. Op dat moment beginnen bij mij ook al even de Kerstkriebels!

Inmiddels is november aangebroken en is de hele winkel in kerstsfeer gedompeld. Ik was vorige week aanwezig bij de voorverkoopavond om me alvast te oriƫnteren op mijn eigen Kerststyling van dit jaar. Daarover lees je binnenkort meer hier op Koselig.

Liefs, Sandra


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Op bezoek bij Intratuin Apeldoorn