Tea(pot) time!


Het begon allemaal met een bijzondere theepot die mijn moeder weer van haar moeder kreeg en waar ik als kind alleen maar naar mocht kijken door het glas van de vitrinekast. Toen ik op mezelf ging wonen en nog van een wat romantischer, broquanter interieur hield kreeg ik deze prachtige ouderwetse theepot voor in mijn theekastje. Want in een theekastje hoort nu eenmaal een mooie theepot!

Na deze theepot zouden er nog veel meer gaan volgen. Nog in de romantische stijl (ik wilde destijds het liefst alles van Rivièra Maison!) kocht ik theepotten van Pip Studio met bijbehorende suikerpotjes en mokjes! Ook de knalrode theepot met witte stippen van Oilily móest ik hebben! Een witte theepot vond ik maar saai!
Toen ik de theepotten van Blue Skye ontdekte die grappige theepotten in de vorm van allerlei dieren maakt was ik natuurlijk weer verkocht… Deze theepotten doen denken aan mijn vintage theepot. Ik kocht o.a een zwart/witte zebra, een grijze neushoorn en een giraffe. Hoewel deze theepotten niet meer zichtbaar zijn in mijn interieur blijven ze toch een glimlach op mijn gezicht toveren iedere keer  als ik ze weer eens uitvoerig bekijk.

Ik had mezelf inmiddels een theepot koopverbod opgelegd toen ik op een gegeven moment per toeval terecht kwam bij het Deense merk Miss Etoile. Zij ontwerpen prachtig serviesgoed met lieflijke oogjes en mooie goudaccenten. De theepotten doen me denken aan mrs. Potts uit Beauty & the Beast en ik vind ze helemaal te gek.

Het hek was weer van de dam toen ik het bekende zwarte Japanse theepotje van Xenos en een prachtige witte porceleinen variant ervan aanschafte. Mijn theepotten verslaving komt weer genadeloos om de hoek kijken… Dit maal mooie minimalistische en Scandinavische ontwerpen zoals de prachtige witte theepot met zwarte handbeschilderde strepen van House Doctor die ik kreeg van Livv Lifestyle. Zij verkoopt o.a prachtig porselein en aardewerk van mooie merken als Donna Wilson, House of Rym, Bloomingville en House Doctor. Voor mij natuurlijk een Walhalla!

Theepot + mok House Doctor van Livv Lifestyle

Er staan zeker nog wat exemplaren op mijn wishlist zoals de T theepot van Designletters (voor deze overweeg ik een aantal oude theepotten te verkopen), de prachtige theepot van Lenneke Wispelwey en eentje van Sukha Amsterdam die ik laatst in een aflevering van VT Wonen spotte.

Hoewel mijn smaak in porselein/aardewerk en theepotten drastisch is verandert blijf ik altijd gek op mijn vintage hond. Deze heeft dan ook een vaste plek in mijn interieur. Veilig achter het glas; net als bij mijn ouders thuis. 

Liefs,
Sandra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 gedachten over “Tea(pot) time!