Terug naar buiten! | Mijn 5 favoriete tuin lampen


Na twee regenachtige en ietwat sombere zomerweken breekt ze zomerzon eindelijk weer door. De temperaturen lopen weer op en we verhuizen weer massaal naar buiten. Mijn tuin is al redelijk zomerproof en ik heb hier in juni al wat heerlijke avonden met vrienden en familie doorgebracht. ‘s Avonds gezellig de kaarsjes aan, een wijntje, een hapje… Heerlijk. Volop genieten! Terwijl donkere wolken over Nederland trokken en ik mij weer naar binnen verplaatste begon ik op deze saaie avonden op internet te zoeken naar mooie design tuinverlichting. Want ja, als het warme weer terug is wil ik lekker lang kunnen genieten van het buitenleven. 

In samenwerking met Mister Design plaatste ik al eerder een top 5 van bijvoorbeeld wandhaken, eettafels etc. Nu is het tijd om vijf favoriete design lampen voor buitengebruik met jullie te delen. Lees je mee?

1. Ligne Roset Globe Tafellamp Outdoor

Het liefst zou ik de hele tuin verlichten met deze lampen. Het ontwerp doet mij namelijk denken aan een steen, maar dan vervaardigt van polyethyleen en dus stylish. Dit geeft de lamp een grappige twist. Ik hou van speels en functioneel design! De Ligne Roset Globe is ook verkrijgbaar als tafellamp voor binnen, met een mooi onopvallend wit snoer. Maar wat mij betreft past dit ontwerp perfect in de tuin.

2. Marset – Follow Me tafellamp

Deze fijne, draagbare tafellamp doet heel Scandinavisch aan. Een minimalistisch ontwerp van Inma Bermudez die bovenal heel functioneel is vanwege de handgreep waaraan je hem gemakkelijk oppakt en meeneemt. Ideaal wanneer ik ‘s avonds mijn boek verder wil lezen in de tuin. De Follow Me taffellamp kan gemakkelijk door de hele tuin of over de camping gesleept worden, want je zit niet vast aan een snoer. De lamp werkt namelijk op een batterij en deze is oplaadbaar. (op te laden middels een USB-poort) Ideaal op vakantie dus! Hoef je niet zo nodig te lezen, maar wil je gewoon gezellige sfeerverlichting creëren? Follow Me heeft een ingebouwde dimmer en dus bepaal je zelf de lichtsterkte.

3. Marset – Santorini Outdoor hanglamp

Nog zo’n beauty van het merk Marset. De Santorini Outdoor hanglamp is een ontwerp van Spotnik Estudio. Deze hanglamp is geïnspireerd op de lantaarns die vroeger gebruikt werden op vissersboten. Ik ben gek op maritieme items in de tuin, ze doen me denken aan mijn jaarlijkse uitstapjes naar het prachtige Texel. Wanneer je van een stoere of industriële stijl houdt, is deze lamp ook prachtig om binnen neer te hangen. Het bijzondere aan deze lamp is dat je hem helemaal naar smaak aan kunt passen. De onderdelen zijn namelijk gemakkelijk los te draaien en kun je in verschillende posities weer vastzetten. Zo kun je nog eens afwisselen!

4. MyYour Tulip XL – More Design

Wie mij een beetje kent weet dat ik af en toe van grappige items houd in mijn interieur. Dus in de tuin mag dit ook absoluut niet ontbreken… De prachtige MyYour Tulip XL steelt echt de show als lamp in de vorm van een giga typisch Nederlandse tulp. Hij is verkrijgbaar in allerlei felle kleurtjes; in mijn tuin zie ik de witte al helemaal staan. Need I say more…?

5. FLOS – Mayday lamp

Weer zo’n mooierd met een kleine maritieme verwijzing. Met de Mayday van FLOS durf ik wel ergens midden op de Atlantische Oceaan rond te dobberen wachtend op hulp van een knappe piraat of zeeman. Het eenvoudige en praktische ontwerp van deze lamp spreekt mij heel erg aan. Ook deze lamp is op meerdere manieren te gebruiken en neem je gemakkelijk mee dankzij de hendel. Deze is naast handvat ook nog te gebruiken als kabelhaspel waardoor je na gebruik niet struikelt over de rondslingerende kabel. Dit mooie stukje design heeft niet voor niets in 2001 een award gewonnen. Hierna werd de Mayday opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Wat is jouw favoriete lamp voor in de tuin?

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mister Design en berust op mijn persoonlijke smaak & mening

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Terug naar buiten! | Mijn 5 favoriete tuin lampen