Albelli | Uit de pocket


Ondanks mijn liefde voor fotografie moet ik bekennen dat ik bijna geen fotoalbums maak van mijn kiekjes. En dat terwijl ik veel meer fotografeer naast interieur. Ik ga graag de natuur in met mijn camera en ook in dierentuinen kan ik urenlang ronddwalen voor dat ene perfecte shot… Niet voor niets heb ik een abonnement op Apenheul en ‘s zomers kom ik hier bijna wekelijks. Ook ben ik al gewend dat mensen waarmee ik ga wandelen doorlopen als ik voor de zoveelste keer paraat sta met mijn camera. Ze weten dat ze anders niet voor het donker thuiskomen.

Waarom mijn foto’s vaak niet terecht komen in een fotoalbum heeft meerdere oorzaken. Allereerst omdat ik zoveel kiekjes maak en nogal perfectionistisch naar het resultaat kijk.. Vaak heb ik van dezelfde aap, in dezelfde houding, op dezelfde tak wel zes foto’s geschoten. Het kost veel tijd om deze foto’s na te kijken en vervolgens de mooiste eruit te kiezen. Ik kan minutenlang staren naar de verschillende shots en bijna geen keus maken tussen de verschillende gezichtsuitdrukkingen, handje omhoog of omlaag, een blik recht in de lens of juist die mooie dromerige blik opzij… Naast het tijdrovende aspect van de selectie komt ook nog eens de bewerking om de hoek kijken. Foto’s van flora en fauna laat ik zoveel mogelijk onbewerkt, maar je ontkomt er toch niet altijd aan. En zeker bij mijn interieur foto’s is bewerking een belangrijk aspect. Omdat ik dit graag op mijn iPad doe via de app Snapseed is het soms een heen en weer gestuur van SD kaartje naar laptop, van laptop naar iPad en vervolgens weer terug naar de laptop. Want van daaruit moet je foto’s weer importeren in een online fotoboek. Meerdere malen is mij overkomen dat ik lekker bezig was binnen een dergelijk programma en dat de boel vastliep en ik in sommige gevallen helemaal opnieuw kon beginnen. Super frustrerend! Urenlang met een oververhitte laptop op schoot, stijve nek en 0% geduld over. Voelt als een enorme opluchting om dan eindelijk klaar te zijn..

“Dat kan toch veel makkelijker?” is een vraag die regelmatig door mijn hoofd is gegaan. En ja; het antwoord op die stille vraag in mijn hoofd is eindelijk beantwoord! Met de Albelli app kun je kinderlijk gemakkelijk vanaf je tablet of smartphone je fotoalbum samenstellen en bestellen. Vanuit bed, de bank of onderweg in de trein. Maakt niet uit als je hem niet gelijk afkrijgt, de app slaat automatisch het bestand op zodat je de volgende keer zo weer verder kunt. Ik ben tijdens het gebruik van de app geen vervelende bugs tegengekomen. Heb ook geen tergend langzame upload van bestanden hoeven te doorstaan. De app werkt vloeiend, snel en een kind kan de was doen zo eenvoudig. That’s the way I like it!

Omdat ik via Pinterest veel mooie prints en leuke quotes bewaar, leek het mij leuk om hier in het Medium formaat een boekje van samen te stellen. Just Sayin’ gaf ik het als titel en ik maakte er een marmer-look kaft bij met een mooi lettertype. Het boekje heeft een mooie glanzende kaft en ligt vanwege zijn kleine formaat erg prettig in de hand. Ook ideaal voor bijvoorbeeld je Instagram foto’s! (wordt waarschijnlijk mijn volgende projectje). Je kunt de Albelli app hier downloaden. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring met deze makkelijke app!

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Albelli | Uit de pocket

  • miss_juud

    Wat super leuk om te lezen ?
    Ik gebruik mijn Albelli app al weleens op de iPad en is dan idd handig. Op mijn telefoon nog niet gebruikt, maar zal net zo handig zijn denk ik!
    Super leuke blogpost weer! ?