Mijn ultieme droomobject | Comback chair


Soms heb je van die dingen die maar door je hoofd blijven spoken omdat je het ontwerp helemaal fantastisch vind, maar die je simpelweg niet durft aan te schaffen omdat je bang bent dat het qua materiaal of kleur nét niet helemaal zal passen.  Vaak blijft het dan tot mijmerend toekijken, langslopen en even gauw aanraken in de showroom. Wetend dat dit prachtige item nooit jouw huis zal sieren… Zucht…

Droomobject

De Comback schommelstoel van Kartell was voor mij dit ultieme droomobject die ik drie jaar geleden ontdekte en waarvan ik vanaf dat moment alleen maar mijmerend naar kon blijven kijken. De veel geziene  witte plastic  schommelstoel die ik op dat moment nog had staan begon wat te vervelen en de Comback is echt even wat anders! Een fris, grappig ontwerp dat nog niet veel gezien wordt.

Tijd om daar verandering in te brengen, want dit pareltje is het waard om gezien te worden! Nu vraag je je vast af waarover ik dan zo lang getwijfeld heb… Nou, dat had te maken met de donkergekleurde houten slede. Volgers van mijn woonstijl weten dat ik veel houtaccenten toepas in mijn interieur, maar dat die vooral uit  lichte varianten bestaan. Ik was bang dat de slede te veel in het oog zou springen en dat ik mij zou storen aan het contrast met de lichte houtaccenten in huis. Ik heb dan ook nog nooit zó in spanning gezeten vanaf het moment dat ik de bestelling voor de Comback had geplaatst en het moment dat hij bezorgd werd.

18e-eeuwse Windsor Chair

De door Patricia Urquiola ontworpen Comback chair van het  Italiaanse merk Kartell is een moderne herinterpretatie van de 18e-eeuwse Windsor Chair. Een echt oud-Engelse klassieker. Hoewel deze prachtige designstoel in meerdere kleuren (wit, zwart, rood, blauw/grijs en bruin) te bestellen valt, kan het bijna geen verrassing zijn dat ik voor het gele exemplaar ging. Bij het openen van de enorme doos waarin hij geleverd werd zag ik al snel dat het geel een mooie oker-tint is die perfect bij de rest past (ook altijd weer een puntje van spanning!)

En wat betreft het donkere houten onderstel waren de zorgen ook al gauw verdwenen. Dit blijkt juist enorm gaaf te matchen en zit er zelfs over te denken om meerdere kleine accenten in deze houtkleur toe te voegen.  De Comback heeft helemaal zijn plekje gevonden in mijn huis en ik hoef me er niet langer aan te vergapen tijdens het shoppen. Dit kan nu lekker schommelend in mijn eigen huis! Wat vind jij van deze schommelstoel? Kende je hem al en voor welke kleur zou jij gaan?

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Mijn ultieme droomobject | Comback chair